Tuoreimmat jutut Lehterissä

Kaikki Lehterin artikkelit

SEURAKUNTAJAON MUUTTAMISEN SELVITYS JUVA, SULKAVA, PUUMALA

8.5.2020 13.37

Juvan, Puumalan ja Sulkavan seurakunnat päättivät marras – joulukuussa 2019 toteuttaa talven ja kevään 2020 aikana selvitystyön seurakuntajaon muuttamisesta, yhteistyössä ja sitä korostaen. Myös Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli piti selvitystä aiheellisena ja osallistui konsultin palkkaamiseen.

Selvityksen tekijäksi valittiin Kirkkopalvelujen kehittämiskonsultti, KTM Sami Lahtiluoma, tehtävänään selvittää, miten uusi yhteinen seurakunta tulisi toimimaan. Edelleen tavoitteeksi asetettiin kuvata toiminnan, talouden, henkilöstön ja kiinteistöjen nykytilaa sekä miten näitä kaikkia alueita voisi uudessa seurakunnassa kehittää – keskeisenä kysymyksenä, mitä etua yhteisestä seurakunnasta olisi osapuolille.

Mikäli liitos päätetään toteuttaa, varsinainen uusi organisaatio rakennetaan liitosneuvotteluissa. Selvityksen tavoitteena todettiin olevan kuitenkin löytää suuntaviivat ja perustelut, joiden avulla voitaisiin edetä.

Alla linkki Sami Lahtiluoman selvitykseen

Linkki selvitykseen