Diakonia Juvan seurakunnassa

Juvan seurakunnan diakoniassa työskentelevät diakoni Maarit-Hannele Sutinen ja kappalainen Saku Lemmetyinen, joka toimii seurakunnassamme diakoniapappina.

Juvan seurakunnan diakonia haluaa auttaa ja palvella yksittäisiä ihmisiä ja perheitä erilaisissa elämäntilanteissa ja elämänvaiheissa. Työssä haluamme välittää Kristuksen antamaa toivoa ja uskoa parempaan huomiseen.

Jokainen seurakuntalainen voi olla toimija diakoniassa. Ota rohkeasti yhteyttä, mietitään yhdessä, miten sinun lahjasi tulisivat parhaiten käyttöön seurakunnassamme.

Säännöllistä diakonian kokoavaa toimintaa ovat Olotila Olkihattu ja Kahvikerho kirkonkylän seurakuntatalolla. Ryhmät ovat avoimia ja kaikki ovat tervetulleita mukaan. Sururyhmä järjestetään kerran vuodessa kevättalvella ja ryhmän aloituksesta tiedotetaan erikseen.

Tavoitat diakonin parhaiten puhelimitse tiistaina klo 10.00-11.00 numerosta 044 0340 990. Tapaamiset sovitaan kotiin tai diakonian toimistoon. Toimisto sijaitsee seurakuntatalon alakerrassa, käynti alapihan kautta. Diakonian papin tavoitat numerosta 044 0340 983.

Juvan seurakunnan keräyslupa diakonialle

Rahankeräyslupa on vastaus siihen pohdintaan, mitä seurakunnassa on käyty taloudellisessa ahdingossa olevien ihmisten auttamiseksi. Lahjoitetut varat jaetaan lyhentämättöminä avustuksina kunnan alueella. Seurakunta ei vähennä saaduista varoista mitään kuluja. Keräyksen tuotolla autetaan juvalaisia ihmisiä Juvan seurakunnan diakonian kautta.

Seurakunnan tilinumero on FI95 5088 0020 0076 33 (OKOYFIHH)

Saaja: Juvan seurakunta / viestikenttään diakonia-avustus.

Rahankeräyslupa: numero RA/2020/975. Lupa on voimassa 1.9.2020 alkaen toistaiseksi.

Osta lounas ikäihmiselle, vähävaraiselle, opiskelijalle tai lapsiperheelle

(20.5.2021) Osta lounas kampanja on päättynyt tältä keväältä. Kiitos jokaiselle lounaan ostaneelle, lounaita kertyi lähes 100 kpl ja niitä jaetaan edelleen diakonian kautta.
 
Kampanja on päättynyt huhtikuun 2021 lopussa.
Lisätietoja: Diakonian kappalainen, Saku Lemmetyinen

Mikkelin perheasian neuvottelukeskus

Yhteydenotot puhelimitse
0400 143 260
ma - to klo 9 - 11

(muutoksista ilmoitetaan puhelinvastaajassa)

Mikkelin perheasiain neuvottelukeskus antaa keskusteluapua parisuhteen, perheen tai muun henkilökohtaisen elämän kysymyksissä, jotka voivat olla muun muassa

- puolisoiden etääntyminen
- jatkuva riitely tai epäsopu
- yksinäisyys
- seksuaalisuuteen liittyvät kysymykset
- sairaus
- ero, eron uhka tai erosta selviytyminen
- läheisen menetys, suru

Asiakkaaksi voivat hakeutua Hirvensalmen, Joroisten, Juvan, Kangasniemen, Mikkelin, Mäntyharjun, Pertunmaan, Pieksämäen ja Puumalan kuntien asukkaat. Palvelut ovat luottamuksellisia ja asiakkaalle maksuttomia. Perheneuvonnan työmuotoja ovat yksilö-, pari– ja perheneuvottelut.

Mikkelin perheasiain neuvottelukeskuksella on Itä-Suomen aluehallintoviraston myöntämä lupa perheasioiden sovitteluun.

Yhdessä eteenpäin

Kanssasi surussa

Voit tiedustella henkilökohtaista keskustelutukea surun jakamiseen: 
kappalainen Saku Lemmetyinen 044 0340 983 tai diakoni Maarit-Hannele Sutinen 044 0340 990.

Sairaana ja sairaalassa

Papit ja diakoni tekevät käyntejä sairaiden luona, hyvinvointikeskuksella, vuodeosastoilla ja laitoksissa. Yhteyden saa joko suoraan puhelimitse tai hoitohenkilökunnan välityksellä. Keskustelut papin tai diakonin kanssa ovat aina luottamuksellisia. Voit olla yhteydessä suoraan diakoniin, pappeihin tai soittaa kirkkoherranvirastoon. Virasto on avoinna ma-to klo 9-12.

Perheet

Diakonia tavoittaa perheet yhdessä seurakunnan lapsi- ja perhetoiminnan kanssa. Monet arjen asiat voivat helpottua jaettaessa niitä. Ota rohkeasti yhteyttä diakoniin mikäli perheessänne tarvitaan tukea tai haluat keskustella asioista. Myös Mikkelin perheasiain neuvottelukeskus palvelee juvalaisia perheitä.

Nuoret

Seurakunnan nuorisotyöntekijä, diakoni, nuorisotyön pappi ja diakonian pappi ovat nuoria ja heidän perheitään varten. Seurakunta tekee ennaltaehkäisevää työtä nuorten ja heidän perheidensä parissa. Yhteistyökumppaneina ovat Juvan kunnan nuorisotoimi, perheneuvo ja Mikkelin perheasiain neuvottelukeskus.

Tukimahdollisuuksia voi löytyä myös sivun alaosasta löytyvien linkkien kautta:

Lahjoita alla olevaa banneria painamalla Juvan seurakunnan Yhteisvastuukeräykseen:

Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräys pureutuu ikäihmisten taloudelliseen ahdinkoon. Eri syistä johtuva köyhyys koettelee vanhusväestöä Suomessa ja maailmalla. Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräyksen tuotolla autetaan taloudellisissa vaikeuksissa olevia ikäihmisiä niin Suomessa kuin kehittyvien maiden kriisialueilla.

YouTube-video