Diakonia Juvan seurakunnassa

Juvan seurakunnan diakoniassa työskentelevät diakoni Maarit-Hannele Sutinen ja kappalainen Saku Lemmetyinen, joka toimii seurakunnassamme diakoniapappina.

Juvan seurakunnan diakonia haluaa auttaa ja palvella yksittäisiä ihmisiä ja perheitä erilaisissa elämäntilanteissa ja elämänvaiheissa. Työssä haluamme välittää Kristuksen antamaa toivoa ja uskoa parempaan huomiseen.

Jokainen seurakuntalainen voi olla toimija diakoniassa. Ota rohkeasti yhteyttä, mietitään yhdessä, miten sinun lahjasi tulisivat parhaiten käyttöön seurakunnassamme.

Säännöllistä diakonian kokoavaa toimintaa ovat Olotila Olkihattu ja Kahvikerho kirkonkylän seurakuntatalolla. Ryhmät ovat avoimia ja kaikki ovat tervetulleita mukaan. Sururyhmä järjestetään kerran vuodessa kevättalvella ja ryhmän alkamisesta tiedotetaan erikseen.

Tavoitat diakonin parhaiten puhelimitse tiistaina klo 10.00-11.00 numerosta 044 0340 990. Tapaamiset sovitaan kotiin tai diakonian toimistoon. Toimisto sijaitsee seurakuntatalon alakerrassa, käynti alapihan kautta.

Mikkelin perheasian neuvottelukeskus

Yhteydenotot puhelimitse
ma - to klo 9 - 11

(muutoksista ilmoitetaan puhelinvastaajassa)

Mikkelin perheasiain neuvottelukeskus antaa keskusteluapua parisuhteen, perheen tai muun henkilökohtaisen elämän kysymyksissä, jotka voivat olla muun muassa

- puolisoiden etääntyminen
- jatkuva riitely tai epäsopu
- yksinäisyys
- seksuaalisuuteen liittyvät kysymykset
- sairaus
- ero, eron uhka tai erosta selviytyminen
- läheisen menetys, suru

Asiakkaaksi voivat hakeutua Hirvensalmen, Joroisten, Juvan, Kangasniemen, Mikkelin, Mäntyharjun, Pertunmaan, Pieksämäen ja Puumalan kuntien asukkaat. Palvelut ovat luottamuksellisia ja asiakkaalle maksuttomia. Perheneuvonnan työmuotoja ovat yksilö-, pari– ja perheneuvottelut.

Mikkelin perheasiain neuvottelukeskuksella on Itä-Suomen aluehallintoviraston myöntämä lupa perheasioiden sovitteluun.

Yhdessä eteenpäin

Kanssasi surussa

Voit tiedustella henkilökohtaista keskustelutukea surun jakamiseen:
kappalainen Saku Lemmetyinen 044 0340 983 tai diakoni Maarit-Hannele Sutinen 044 0340 990.

Sairaana ja sairaalassa

Papit ja diakoni tekevät käyntejä sairaiden luona, hyvinvointikeskuksella, vuodeosastoilla ja laitoksissa. Yhteyden saa joko suoraan puhelimitse tai hoitohenkilökunnan välityksellä. Keskustelut papin tai diakonin kanssa ovat aina luottamuksellisia. Voit olla yhteydessä suoraan diakoniin, pappeihin tai soittaa kirkkoherranvirastoon. Virasto on avoinna ma-to klo 9-12.

Perheet

Diakonia tavoittaa perheet yhdessä seurakunnan lapsi- ja perhetoiminnan kanssa. Monet arjen asiat voivat helpottua jaettaessa niitä. Ota rohkeasti yhteyttä diakoniin mikäli perheessänne tarvitaan tukea tai haluat keskustella asioista. Myös Mikkelin perheasiain neuvottelukeskus palvelee juvalaisia perheitä.

Nuoret

Seurakunnan nuorisotyöntekijä, diakoni, nuorisotyön pappi ja diakonian pappi ovat nuoria ja heidän perheitään varten. Seurakunta tekee ennaltaehkäisevää työtä nuorten ja heidän perheidensä parissa. Yhteistyökumppaneina ovat Juvan kunnan nuorisotoimi, perheneuvo ja Mikkelin perheasiain neuvottelukeskus.

Tukimahdollisuuksia voi löytyä myös sivun alaosasta löytyvien linkkien kautta:

Risti kämmenellä