Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelusta vietetään joka sunnuntaina Juvan kirkossa klo 10 sekä kerran kuukaudessa Koikkalan kirkossa klo 12 ja Vuorenmaan seurakuntakodilla klo 13.

Jumalanpalvelus on seurakunnan elämän keskus. Siinä seurakunta saa kuulla Jumalan sanaa ja saada osaksensa myös ehtoollisen sakramentin. Jumalanpalvelus on samalla pääsiäisen muistojuhla ja Kristuksen ylösnousemuksen juhla. Sunnuntaiaamu muistuttaa tyhjästä haudasta. Jumalanpalveluksesta käytetään myös sanaa liturgia, joka tulee kreikasta ja tarkoittaa yhteistä työtä. Jumalanpalvelus on siis tilaisuus, jossa seurakunta palvelee kaikkivaltiasta Jumalaa, mutta samalla Jumala myös palvelee ihmistä.

Jumalanpalvelukset seuraavat kirkkovuotta, jonka ajankohta määrittelee jumalanpalveluksen aiheen ja luettavat tekstit. Kirkkovuosi alkaa 1. adventtisunnuntaista ja päättyy Tuomiosunnuntaihin, sen kierto siis poikkeaa hieman kalenterivuodesta.

Tästä pääset kirkkovuosikalenteriinLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Seuraavasta linkistä pääset seuraamaan Juvan seurakunnan jumalanpalveluksia Youtube -kanavalta. Jumalanpalvelukset ovat katsottavissa kaksi viikkoa striimauksen jälkeen.

Striimilaitteistomme on asennettu Juvan kirkkoon kiinteästi, joten seurakuntatalolla, Koikkalan kirkolla tai Vuorenmaan seurakuntakodilla pidettäviä jumalanpalveluksia ei striimata. Tämä on syytä huomioida erityisesti Himmelimessujen osalta, jotka järjestetään seurakuntatalolla sunnuntain pääjumalanpalveluksen paikalla.

Juvasrk YoutubeLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Hae virsikirjasta

Virren numero


Sanahaku
 

Haulla siirryt Virsikirjasivustolle.

Juvan kirkko melkein täynnä

Ota yhteyttä

Kirkkoherra, lääninrovasti
Virastotie 2
51900 Juva

Aikuistyön pappi

Seurakuntapastori
Virastotie 2
51900 Juva

Kasvatuksen ja lähetyksen pappi (Lapset, nuoret ja rippikoulu sekä lähetys- ja kansainvälinen työ)

Kanttori
Virastotie 2
51900 Juva

vapaapäivät ma ja ti

Kirkkokuoro,
Vuorenmaan kuoro,
Musatassut ja
Himmeli-yhtye