Tuoreimmat jutut Lehterissä

Kaikki Lehterin artikkelit

Päivitetty tiedote Juvan seurakunnan toiminnasta koronavirusepidemian aikana

19.3.2020 09.50

Juvan seurakunta keskeyttää suuren osan toiminnastaan 31.5.2020 saakka. Juvan seurakunta haluaa omalta osaltaan hidastaa viruksen leviämistä. Toiminnan peruuttaminen määräajaksi on perusteltua erityisesti siksi, että seurakunnan toimintaan osallistuu paljon ikäihmisiä, jotka on luokiteltu riskiryhmään. Haluamme kantaa vastuumme tässä vaiheessa. Seurakunnan toiminnan ja tehtävien tulee olla kaikille turvallisia. Radiossa, Yle-Areenassa sekä kirkon sivuilla löytyy hartauksia ja jumalanpalveluksia. Kannattaa seurata myös seurakunnan internet- ja Facebook-sivuja.

Juvan seurakunta keskeyttää suuren osan toiminnastaan 31.5.2020 saakka

Päivitetty 19.3.2020

Valtioneuvosto on antanut ohjeet koronavirusepidemian torjuntaan ja Kirkkohallitus on kehottanut vakavasti harkitsemaan, pitääkö seurakunnan luopua kokoontumisista, jotka eivät ole välttämättömiä. Juvan seurakunta pyrkii ennaltaehkäisemään koronaviruksen leviämistä perumalla kaikki, paitsi lakisääteiset tapahtumat ja kokoontumiset 31.5.2020 saakka.

Kaikki säännöllinen viikkotoiminta, kerhot, piirit, leirit, retket, yhteiset syntymäpäivät, kuorojen harjoitukset, konsertit ja muut kokoontumiset perutaan. Kirkolliset toimitukset hoidetaan poikkeusjärjestelyin. Yhdessä perheiden ja omaisten kanssa sopien kirkollisissa toimituksissa voi olla paikalla enintään 10 ihmistä. Piispat ovat 18.3.2020 tarkentaneet ohjetta hautajaisten osalta. Hautaan siunaamisissa voivat sielunhoidollisista syistä olla läsnä vainajan kaikkein lähimmät omaiset, vaikka tämä ylittäisikin annetun 10 henkilön rajan. Haudalla tapahtuvaa siunaamista myös suositaan. Kaikissa tilanteissa tulee välttää tartuntariskiä niin, että osallistujat ovat niin kirkossa kuin haudalla riittävän etäällä toisistaan. Vähänkään hengitystieoireita saaneen henkilön ei tule osallistua tilaisuuksiin. Kaste- ja vihkiperheiden kanssa voidaan keskustella, siirretäänkö toimitusten ajankohtaa myöhemmäksi. Kirkollisiin toimituksiin liittyvät keskustelut hoidetaan puhelimitse ja sähköpostilla. Papit ja kanttori eivät osallistu toimituksen jälkeisiin tilaisuuksiin. Seurakunta huolehtii poikkeusaikanakin alueen hengellisistä tarpeista turvallisesti.

Piispat ovat ohjeistaneet, että jumalanpalvelukset pidetään sanajumalanpalveluksina siten, että paikalla ovat vain jumalanpalveluksen toimittajat. Jumalanpalvelukset pyritään striimaamaan ja lähettämään netissä. Jumalanpalveluksen seurakunta koostuu etäyhteyksin niihin osallistuvista. Kyseiset jumalanpalvelukset pidetään Juvan kirkossa pyhäpäivinä kello 10. Jumalanpalveluksen jälkeen kirkko on auki kello 11-13 rukousta ja hiljentymistä varten. Kyseessä ei ole yleisötilaisuus, mutta kirkko on auki.

Kirkkoherranvirasto palvelee maanantaista torstaihin klo 9-12 puhelimitse numerossa 015-340 980 ja sähköpostitse juva.kirkkoherranvirasto(at)evl.fi ja taloustoimisto palvelee maanantaista torstaihin klo 9-15 puhelimitse numerossa 015-340 987 sekä sähköpostitse osoitteessa juva.taloustoimisto(at)juva.fi.

Hautapaikka-asioissa pyydetään ottamaan yhteyttä seurakuntamestariin puhelimitse numeroon 0440-340 994.

Diakonian taloudellinen tuki jatkuu normaaliin tapaan. Tuen myöntämisestä sovitaan diakonin kanssa puhelimitse 0440-340 990.

Samalla, kun suojaudumme ja varaudumme, valmistaudumme seurakunnan olemuksen mukaisesti olemaan ihmisten tukena. Juvan seurakunnan työntekijät tarjoavat keskusteluapua puhelimitse. Kirkon keskusteluapu auttaa myös puhelimitse numerossa 0400 221 180.

”Minä kätkeydyn siipiesi suojaan, kunnes myrsky on ohitse.” Ps. 57

Sirkka Pylkkänen, kirkkoherra, puh. 0440 340 982, sirkka.pylkkanen@evl.fi