Tuoreimmat jutut Lehterissä

Kaikki Lehterin artikkelitLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Uutislistaukseen

3.6.2021 13.03

Mikkelin hiippakunnan tiedotteesta 1.6.2021​​​​​​​

"Selvitysmies Sami Lahtiluoma ehdottaa, että Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli alkaa valmistella aloitetta Puumalan seurakunnan liittämiseksi Mikkelin tuomiokirkkoseurakuntaan 1.1.2023 lukien ja aloitetta Sulkavan seurakunnan liittämiseksi Savonlinnan seurakuntaan 1.1.2023 lukien."

Mikkelin hiippakunnan tiedote 1.6.2021

"SELVITYSMIEHEN EHDOTUS MIKKELIN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNNAN JA PUUMALAN SEURAKUNNAN SEKÄ SAVONLINNAN JA SULKAVAN SEURAKUNTIEN SEURAKUNTAJAONMUUTTAMISEKSI

Tuomiokapituli määräsiistunnossaan 12.1.2021KTM Sami Lahtiluoman selvitysmieheksi tutkimaan Juvan, Puumalan ja Sulkavan seurakuntajaon muutosta ja tekemään siitä ehdotuksen 31.5.2021mennessä. Selvityksessä tuli ottaa huomioon Puumalan ja Sulkavan osalta myös muut vaihtoehdot kuin näiden kolmen seurakunnan liitos.

​​​​​​​Lahtiluoma toimitti liitosselvityksen loppuraportin ”Ehdotus Mikkelintuomiokirkkoseurakunnan ja Puumalan seurakunnan sekä Savonlinnan ja Sulkavan seurakuntien seurakuntajaon muuttamiseksi” Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituliin 31.5.2021.

Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli keskustelee selvityksestä 22.6.2021istunnon yhteydessä.Elokuussatuomiokapitulimahdollisesti päättääseurakuntajakoa koskevien aloitteiden tekemisestä. Niistä pyydetään seurakunnilta lausunnot. Saatujen lausuntojenjälkeen tuomiokapituli päättää mahdollisista jatkotoimista."