Tuoreimmat jutut Lehterissä

Kaikki Lehterin artikkelitLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Uutislistaukseen

Tiedote hautausmaan puusavottaan

Lohkolta III löytyi 4 liito-oravan papanaa töiden edetessä kyseiselle lohkolle. Asiasta oltiin yhteydessä Ely-keskukseen ja työt keskeytettiin siltä osin. Kyseinen lohko on eristetty nauhoilla ja odotamme Ely-keskuksen työntekijän tarkastuskäyntiä, mikä tapahtunee Vapun jälkeen. Asiaa on hoidettu hyvässä yhteistyössä Ely-keskuksen kanssa. 

logo_S.png

Juvan logo

Tiedote  

Juvan seurakunnan hautausmaalla viikolla 16 olleet huonokuntoisten puiden poistotyöt on saatu tältä erää valmiiksi. Hautausmaan siivoustyöt ovat alkaneet kausityöntekijöiden toimesta. 

Työt tehtiin Ely-keskuksen ohjeistuksen mukaan. Lohkolta III löytyi 4 liito-oravan papanaa töiden edetessä kyseiselle lohkolle. Asiasta oltiin yhteydessä Ely-keskukseen ja työt keskeytettiin siltä osin. Kyseinen lohko on eristetty nauhoilla ja odotamme Ely-keskuksen työntekijän tarkastuskäyntiä, mikä tapahtunee Vapun jälkeen. Asiaa on hoidettu hyvässä yhteistyössä Ely-keskuksen kanssa. 

Lohko III on eristetty nauhoilla ja sillä lohkolla liikkumista kehotetaan välttämään. Lohkolla on 10 huonokuntoista puuta, jotka olisi turvallisuussyistä tarpeen poistaa. Käsitellessään hautausmaan puiden poistoa kokouksessaan 28.3.2023 kirkkoneuvosto piti tärkeänä, että mikäli hautausmaalla löytyy huonokuntoisissa, kaadettaviksi aiotuissa puissa liito-oravan pesiä, Ely-keskus kantaa vastuun kaikista vahinkotilanteista. Seurakunta on maan omistajana vastuussa hautausmaan puista ja viikolla 16 hautausmaalta on poistettu vaarallisiksi todetut puut muualta kuin lohko III:lta. Juvan seurakunta pitää tärkeänä, että mahdollisessa hakkuukieltotilanteessa vastuun vahingoista kantaa joku muu taho kuin seurakunta.  

Mikäli hakkuut päästään tekemään loppuun asti myös lohko III:n osalta ne pyritään tekemään mahdollisimman pikaisesti. Turvallinen hautausmaa on kaikkien siellä liikkuvien ja työskentelevien etu. 

Juvalla 26.4.2023 

Sirkka Pylkkänen, kirkkoherra 

Pasi Hänninen, seurakuntamestari 

Petri Paavilainen, seurakuntamestari 

Pasi Hänninen
Pasi Hänninen
Seurakuntamestari
Virastotie 2
51900 Juva
Sirkka Pylkkänen
Sirkka Pylkkänen
Kirkkoherra, lääninrovasti
Virastotie 2
51900 Juva

26.4.2023 12.50