Iloa laulusta-konsertti

Iloa Laulusta -konsertti 19.2. klo 16 Juvan kirkossa. Hengellisten laulujen konsertti Ave Mariasta Merikannon kautta uudempaan gospeliin. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €. Järjestäjä: Juvan seurakunta

Pyhäjoelta lähtöisin oleva Eliisa Suni vaikuttaa Keski-Suomen alueella monipuolisena pianistina, säestäjänä ja kamarimuusikkona. Tällä hetkellä hän työskentelee Jyväskylän ammattikorkeakoulussa säestyksen lehtorina, minkä lisäksi hän on erittäin kysytty säestäjä konserteissa, kilpailuissa, mestarikursseilla ja kuorojen harjoituspianistina. Hän on toiminut oopperakorrepetiittorina Jyväskylän alueoopperassa sekä Savonlinnan oopperajuhlilla. Eliisa Suni on suorittanut pianonsoitonopettajan tutkinnon ja jatkotutkinnon Keski-Suomen konservatoriossa sekä filosofian maisterin tutkinnon Jyväskylän yliopistossa pääaineenaan musiikkitiede. Hän on valmistunut myös Viron musiikkiakatemiasta professori Ivari Iljan luokalta ja suorittanut säestyksen diplomitutkinnon erinomaisin arvosanoin. Eliisa Suni on saavuttanut palkintosijoja useissa kilpailuissa (III palkinto Pentti Koskimies –liedkilpailun pääsarjassa 1996, I palkinto Kangasniemen musiikkiviikkojen liedpianistikilpailussa 1997, III palkinto Melartin-kilpailun lied-sarjassa 2002). Hän on levyttänyt Joonas Kokkosen yksinlaulutuotannon sopraano Hannele Valtasaaren kanssa (Fuga 2006).

Sopraano Anna-Kristiina Kaappola on erittäin monipuolinen laulaja. Hänen ohjelmistonsa ulottuu barokista nykymusiikkiin, Lied-ohjelmistoa unohtamatta. Sibelius-Akatemiasta valmistunut Kaappola on kuulunut Kansallisoopperan vakituiseen solistikuntaan vuodesta 1997, häntä on myös usein kuultu Savonlinnan Oopperajuhlilla. Kaappola on voittanut ensimmäisen palkinnon kansainvälisessä Mary Garden International Singing Competition -kilpailussa Aberdeenissa Skotlannissa. Hänet on myös palkittu erikoispalkinnoilla Timo Mustakallio- ja Mirjam Helin -laulukilpailussa. Kaappola on esiintynyt maailman tärkeimmissä oopperataloissa, kuten esim. Milanon La Scala, Lontoon Covent Garden, Staatsoper Berlin, Deutsche Oper Berlin, Semperoper Dresden, Tel Aviv, Pariisi, Nizza ja Toulouse, sekä Salzburgin musiikkijuhlat. Vuonna 2007 hän debytoi New Yorkin Metropolotan Operassa Mozartin Taikahuilun Yönkuningattarena, joka on ollut yksi hänen kysytyimmistä rooleistaan. Kaappola on työskennellyt mm. seuraavien kapellimestarien kanssa: Vladimir Askenazy, Riccardo Muti, Helmuth Rilling, Jos van Immerseel, René Jacobs, Leif Segerstam, Jukka-Pekka Saraste ja Esa-Pekka Salonen.

Kauden 16/17 oopperaohjelmistoon kuuluvat mm Dvorakin Rusalka sekä Shostakovitshin Mtsenskin kihlakunnan Lady Macbeth. Konserteissa Kaappolaa kuullaan mm Helsingissä, Ouluassa, Porissa, Porvoossa ja Laukaassa.

Marja Peura on Laukaalainen laulaja / laulunopettaja / viihdetaiteilija. Hän on opettanut laulua Laukaan kansalaisopistossa vuodesta 1991. Hän on suorittanut laulun loppututkinnon v 1998 Ritva Auvisen johdolla ja hän on opiskellut myös Saksassa Professori Sylvia Gesztyn johdolla. Hän on laulanut Savonlinnan Oopperajuhlakuorossa, Suomen filharmonisessa kuorossa, Tampereen Oopperakuorossa, Nilsiän Cava-kuorossa sekä Uusimaakuorossa. Hänellä on lukuisia esiintymisiä pianistin sekä kamariorkesterin kanssa, mm Kuhmo- ja Kuusamotalossa. Yhdessä Kaappolan ja Sunin  kanssa he ovat konsertoineet lukuisia kertoja.