Juvan seurakunnan Rippikoulut 2018-2019 alkavat yhteisellä rippikoulupyhällä sunnuntaina 16.9.2018 klo 10.00 kirkossa ja sen jälkeen kirkkokahvit sekä ilmoittautumisohjeet ja esittelyä seurakuntatalolla. Aloituspyhään ovat tervetulleita kaikki rippikouluun ilmoittautuvat nuoret ja heidän huoltajansa.

Sähköinen ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu seurakunnan kotisivujen kautta. Lomake on avoinna su 16.9. - su 30.9.2018.

***

Rippikoulussa seurakunnan jäseniksi vauvoina kastetut koulutetaan täysivaltaisiksi seurakunnan jäseniksi. Rippikoulu ja konfirmaatio antavat oikeuden kummin tehtävään ja kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen sekä seurakunnan luottamushenkilönä toimimiseen. Konfirmaatio ei ole kasteen vahvistaminen, vaan uskon vahvistamista yhdessä koko seurakunnan kanssa rukoillen ja ehtoolliselle osallistuen.

Varsinaista rippileirin tiivistä opetusjaksoa edeltää seurakuntaelämään osallistumisen jakso ja myös ennakkotapaamisia omalle ripariporukalle. Kokonaisuudessaan rippikoulu siis kestää lähes vuoden. Kahdeksasluokkalaiset ovat varsinaista "rippikouluikäluokkaa" mutta joskus rippikoulun voi käydä vanhempanakin. Aikuisellekin voidaan järjestää rippikoulua.

Rippileiri on tärkeä osa suomalaista nuorisoperinnettä. Juvan seurakunta järjestää leiririppikoulut Joroisten Vanamolassa ja seurakuntatalolla on mahdollista käydä päivärippikoulu. Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtuu leirijaksoa edeltävän vuoden syksyllä.

Leirit 2019:

*Päiväkoulu (ma 25.2. - su 3.3. ja konfirmaatio su 24.3.)

Päiväkoulussa opetusta seurakuntatalolla ja kirkossa päivisin klo 9-15.

*Vanamolan kesäripari I (ma 3. - ma 10.6. ja konfirmaatio su 16.6.)

*Vanamolan kesäripari II (ke 12. - ke 19.6. ja konfirmaatio su 30.6.)

*Vanamola kesäripari III (ma 22. - ma 29.7. ja konfirmaatio su 4.8.)

Vanamolassa majoitus on 4-10 hengen huoneissa, käytössämme on kyläkoulutyyppinen päärakennus opetus- ja ruokasaleineen, rantasauna sekä jalkapallokenttä ja nuotiopaikka.

***

Voit aina soittaa Mikalle tai Anulle, jos jokin asia askarruttaa tai mieleesi herää kysymyksiä rippikouluun, konfirmaatioon tai nuoren seurakunnan toimintaan liittyen.

Anu Pelkonen, puh. 0440 340 992 anu.pelkonen(at)evl.fi
Mika Malinen, puh. 0440 340 984 mika.malinen(at)evl.fi

***

Varaa vuorosi jumalanpalveluselämään osallistumiskohdan tehtäviin Anulta, puh. 0440 340 992